bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Fergus McCreadie Trio

Unga skotska pianisten Fergus McCreadie varvar modern jazz med skotsk folkmusik. Keith Jarrett och Glenn Gould finns med som inspiration för denna unge skotte som skivdebuterade 2018 med Turas, en skiva som fick fina recensioner.

Uppföljarna Cairn och Forest Floor fyller med råge de höga förväntningarna på unge McCreadies trio där övriga musiker är basisten David Bowden och trumslagaren Stephen Henderson.

Trion har tydliga föregångare i den klassisk pianojazz med e.s.t som en självklar referenspunkt men tankarna går även till Fergus egen generationskamrat Joel Lyssarides Trio. 

Fergus McCreadies musik präglas av ett kraftfullt driv och en avklarad stillhet. Trion har ett eget förhållningssätt till traditionen där man spräcker upp de klassiska jazzreferenserna med skotsk folkmusik. I detta landar trion i ett modernt Jan Johansson-mode, på skotsk mark. 

Missa inte detta mycket intressanta pianolöfte från Jamestown i de skotska högländerna!

 

Fergus McCreadie , piano

Stephen Henderson, trummor

David Bowden, bas

 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla