bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Tartit

Konserten är en del i samarbetet Fasching X Selam

Tartit är ett av de ledande banden på den tuaregiska musikscenen, och en av de få grupper som huvudsakligen består av kvinnor. Bandets medlemmar kommer från Timbuktu-regionen i Mali men träffades i exil i ett flyktingläger i Mauretanien, där deras musik blev ett sätt att överleva den ekonomiska, sociala och politiska striden i regionen.

Bandet spelar hypnotisk ökenblues, delvis i Ali Farka Tourés efterföljd, men med mer fokus på röstväven. De kvinnliga sångerskorna spelar de traditionella ensträngade instrumentet imzad och tende, trumman som består av getskinn spänt över en vanlig mortel. De kompas av de manliga musikerna på den västafrikanska lutan ngoni och elektrisk gitarr. 

1995 gjorde Tartit sin första konsert i Abidjan, Elfenbenskusten, och spelade sedan på Festival of Women's Voices i belgiska Liege. Gruppen har turnerat i Europa och i Nordamerika. De har uppträtt med Ali Farka Touré och Afel Bocoum, med Tinariwen, Robert Plant, Oumou Sangaré och Baba Salah. De har också samarbetat med en irländska sångerskan Susan McKeown. 

Till Fasching kommer fem av gruppens sångerskor, ackompanjerade av två gitarrister, med musik från sitt senaste album, Amankor /The Exile, sida vid sida med andra mer traditionella låtar från bandets rika repertoar.

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla