bookmark 2 shows style1 City date_range 15 June 2024 - 16 June 2024

Brooklyn Funk Essentials

Efter flertalet utsålda spelningar återvänder nu Brooklyn Funk Essentials till Faschingscenen!

I år är det jämt trettio år sen Brooklyn Funk Essentials släppte sin första platta "Cool & Steady & Easy". Med över 16 miljoner strömningar på Spotify är albumet fortfarande i ropet idag och ses av många som en klassiker från sin era. Under våren kommer dessutom en nyrelease av plattan på Dorado Records.

Brooklyn Funk Essentials började som ett jam-projekt i producenten Arthur Baker’s Shakedown Studio där han och den  svenska basisten/producenten Lars ‘Latte’ Kronlund bjöd in musiker, sångare, poeter och DJs att  leka fram grooves som blandade hip-hop, jazz, soul, latin, spoken word och dub till en kokande  funk-fest. Sen dess har det blivit sju album och otaliga turnéer runt jorden.  

Sen 2016 är den brittiska house-drottningen Alison Limerick sångerska i BFE - en roll som hon  delar med Stockholmsbaserade Desmond Foster, som också spelar gitarr. Hux Nettermalm spelar trummor med Kronlund på bas och Rickard Valdés på congas. I blåset finner vi de unga  svenska stjärnskotten Ebba Åsman på trombon och Erik Tengholm på trumpet. Saxen hanteras  av Loic Gayot och bakom klaviaturen finns Kristoffer Wallman.

Alison Limerick - sång
Desmond Foster - gitarr och sång
Lati Kronlund - bas
Hux Nettermalm - trummor
Ebba Åsman - trombon och sång (endast 16/6)
Kristoffer Wallman - keyboards
Loic Gayot - saxofon
Rickard Valdes - slagverk
Erik Tengholm - trumpet
Jessica Pina - trumpet (endast 15/6)


Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla