bookmark 1 show style1 City date_range 2 June 2024

Florence Adooni

Konserten är en del i samarbetet Fasching X Selam

Ghanas frafra-gospel-drottning Florence Adooni kombinerar det bästa från de ghananska Frafra- och Ashanti-kulturernas musik i en egen oemotståndlig fusion.

Född och uppvuxen i Ashantis huvudstad Kumasi kopplar hon samman historia och samtid i sin melodiska highlife, där lokala ghananska traditioner kombineras med stråk från pop, rock och jazz.

Tillsammans med Kumasis bästa unga musiker skapar Adooni ett unikt sound där vindlande gitarrer och blåsattacker vävs över ett smittsamt groove. 

Florence Adoonis röst har hörts på Guy Ones radiohit "Estre" och på Alogte Ohos Sounds of Joys album Mam Yinne Wa. Adooni har också släppt en rad album under eget namn där det senaste släpptes så sent som i maj i års.

Nu kommer Ghanas egen frafra-drottning till jazzklubb Fasching på ett unikt besök. Ta på festblåsan och talka dansskorna för i kväll blir det åka av.

Florence Adooni - sång
Kofi Nkansah-Boakye - bas
Emmanuel Boakye - trummor
Emmanuel Tetteh - gitarr
Emmanuel Arthur Fosu - saxofon
Eunice Yenbey Yenbila - sång
Emmanuel Opoku - trumpet
Bright Osei Owusu - keyboard


Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla