bookmark 1 show style1 City date_range 24 May 2024

Lyssarides & Prokopiou Duet

Grammisnominerade pianisten och kompositören Joel Lyssarides möter en av världens främsta bouzoukispelare Georgios Prokopiou.

I denna nya något udda konstellation möts piano och bouzouki på ett helt nytt sätt. Musiken består till stor del av originalkompositioner signerade Lyssarides/Prokopiou men även traditionella grekiska melodier.

För den breda massan associeras ofta bouzoukin med kompositören Mikis Theodorakis musik, inte minst tack vare soundtracket från filmen ”Zorba”.

Instrumentet som traditionellt haft en mer bakåtlutad, ackompanjerade roll väljer duon tvärtom istället att lyfta fram som det solistinstrument det verkligen är och förtjänar. Tillsammans skapar duon helt nya ljudvärldar med influenser från jazz, grekiskt, flamenco och klassisk musik.

Lineup -

Joel Lyssarides - Piano

Georgios Prokopiou - Bouzouki, Saz

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla