bookmark 14 shows style3 cities date_range 16 July 2024 - 10 August 2024

Tornerspel Gotland 2024

Här samsas skickliga ryttare och modiga hästar, du möter vassa bågskyttar och får en unik medeltidsupplevelse för hela familjen. Hör dundrande hovar, vinande pilar, publikens vrål och njut tillsammans med segrarna! 2023 firade Medeltidsveckans 40:e år och riddare, bågskyttar och hästar har varit en viktig pelare sedan start. 2024 är det också tema häst i medeltiden. Både Gutars bågskyttar och riddarsällskapet Torneamentum är flerfaldiga guldmedaljörer!

Eldspelen ökar spänningen ytterligare när riddarnas lansarna brinner och bågskyttarnas pilar sprakar av lågor. Den 5/8 och 10/8 bjuds på ett sprakande skådespel av eld och mod.


Den 6/8 firar Gutars Bågskyttar 25-års jubileum då ges ett spel med extra mycket av de fantastiska bågskyttarnas konster. Deras skicklighet och precision kommer att hålla dig på helspänn från första till sista pil.


OBS!
Alla Tornerspel sker på Medeltidsarenan, Strandgärdet i Visby
förutom 17/7 då vi är i Bunge (inte Visby).
och den 24/7 då vi är i Lojsta (inte Visby)

Spelen är mellan 1 timme och 1 timme och 20 minuter beroende på riddare, hästar och bågskyttars sammandrabbningar och dueller.

För spel som ges under Medeltidsveckan 4-11 augusti behöver du också ett Medeltidsband alternativt köper du en Drop-In biljett.
Läs hela medeltidsveckans program här!


Adress Medeltidsarenan: Lasarettsgatan 621 55 Visby
Adress Bunge: Bunge annex 140, 624 64 Fårösund
Adress Lojsta: Lojsta Slott 487, 623 59 Hemse

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla