bookmark 1 show style1 City date_range 18 May 2024

Sykurs med Alma Tegström

Välkommen på en två dagars sykurs med Alma Tegström som till vardags jobbar på Göteborgsoperans kostymavdelning. Med handledning av Alma får du guidning och stöttning i att sy ett eget sommarplagg. Kanske blir det en del i din midsommaroutfit? 

Alma presenterar 3 olika mönster och du väljer själv vilket av dem du vill sy. De mönster du får välja mellan är en skjortklänning, överskjorta eller en blus krage-skjorta, (även kallad hawaii-skjorta). Tillsammans går ni på kursen genom sömnad momenten steg för steg. Fördjupningar sker i moment som hur du syr en skjortkrage, knäppkant, knapphål med mera. Alma förbereder ditt mönster i rätt storlek innan kursen åt dig, så se till att skriva in din storlek när du anmäler dig. valen får du göra efter att du fått din bokningsbekräftelse och välkomstmail.

Kursen går du i vår historiska och inspirerande miljö på Gunnebo Slott och Trädgårdar under två dagar och passar även dig som inte har några större förkunskaper. Det är dock bra om du vet hur man trär en symaskin och har provat att sy innan. Du tar med ditt eget tyg, sax, måttband, knappnålar, tråd och symaskin.

Tänk på att tyget ska vara vävt och inte ett stretchigt trikåtyg. Alma kommer att ha med sig lite tyger till försäljning för den som saknar, främst återvunna tyger såsom dukar och påslakan. Du kan kontakta Alma innan kursen om du inte har möjlighet att ta med egen symaskin (begränsad upplaga) eller eget material.

Lunch och eftermiddagsfika från Kaffehus och Krog ingår i kursavgiften.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla