bookmark 2 shows style1 City date_range 4 May 2024 - 5 May 2024

Cirkus Cirkör - Tipping Point

Tipping Point - Balancing in a Time of Change
I en rå värld byggd av trossar, metallrör och vajrar möter vi fem cirkusartister och en musiker. Genom akrobatik, luftakrobatik, hårhängning och kontortionism rör de sig med, mot och trots strukturerna. Vad krävs för att hålla balansen när det som verkar stabilt kan plötsligt rasa samman?

"Tipping Point – Balancing in a Time of Change" är en cirkusföreställning om strukturer – våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut som de gör? Vad håller dem i balans?

I en tensegrity-struktur hålls formen ihop av spänningar, balans och av krafter som drar åt olika håll. En minsta förändring kan få hela bygget att falla. Vad händer när det mest fundamentala kollapsar? Vem kommer i kläm och vem ger det frihet? Tipping Point fungerar som en påminnelse om att inget är oundvikligt och att förändring är möjlig.

Egentligen är det ganska enkelt. Varje handling, oavsett storlek, kan vara en del av en större förändring.

Om Cirkus Cirkör
Cirkus Cirkör startades 1995 och är idag Nordens största cirkuskompani. Vår verksamhet rymmer föreställningar på turné i Sverige och världen, kurser och pedagogiska program för alla åldrar, ett cirkusgymnasium samt events för företag och organisationer. Cirkus Cirkör bedriver också forskning, teknisk innovation, residensprogram för artister samt undervisar och föreläser.

Genom den samtida cirkusens språk skapar Cirkus Cirkör banbrytande konstnärliga upplevelser med visionen att göra det omöjliga möjligt – på scen, i träningshallen och i samhället.

ENSEMBLE
Sébastien Klink – partrapets
Morgane Stäheli – partrapets
Delia Ceruti – hårhängning & rep
Kalle Pikkuharju – contortion & fotjonglering
Quentin Dubot – kinesisk påle
Axel Fagerberg – musiker

KREATIVT TEAM
Alexander Weibel Weibel – regissör
Saara Ahola – scenbild & kostym
Matt Horton – riggdesign
Axel Fagerberg – kompositör
Patrik Bogårdh – ljusdesign
Marie Persson Hedenius – dramaturg
Mirja Jauhianinen – regiassistent

Biljettpris: 
Kampanjpris t.o.m. den 31 mars, 2024. 
Vuxen: 375 SEK
Barn och ungdom upp till 20 år: 240 SEK

Rullstolsplats ink. ledsagare bokas via Karlskrona Turistcenter, tel: 0455-303490

Längd: 90 minuter, plus paus.

Rekommenderad ålder: Tipping Point är skapad med en vuxen publik i åtanke. Cirkörs föreställningar är dock välbesökta av en glad och entusiastisk barnpublik. Finns därför ingen rekommenderad ålder – du känner ditt barn bäst.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla