bookmark 20 shows style1 City date_range 14 July 2024 - 4 August 2024

HANS & GRETA

SOMMARTEATERNS FAMILJEMUSIKAL 2024!
Vi känner alla till historien om två vilsna syskon som, hungriga och övergivna, hittar till en alldeles speciell plats. Vi vet vem de mötte och vi vet hur det gick till. Men vet vi vad som hände sen? I sommarteatern Hans och Greta får vi följa fortsättningen av den klassiska sagan och se hur allting verkligen slutade.

År senare söker Hans och Greta fortfarande efter en plats att kalla hem. Häxan har tagit dem under sina vingar och tvingar dem till ett liv av lögner, tjuvaktigheter och söta karameller. Men en dag öppnar sig en ny chans. En chans att ta tillbaka det de förtjänar från hertigdömet som ser ner på dem. Väl där presenteras syskonen för en värld de aldrig vågat drömma om och tvingas ifrågasätta allt de förut trodde var sant. Frågan blir då bara - vilken sida kommer Hans och Greta välja? Vem kommer de att stå upp för?

Hans och Greta är en berättelse om att drömma sin väg till nya möjligheter. Om ojämlikhet och murarna det skapar. Om allas lika värde. Allt detta i den stil som har blivit Sommarteaterns signum. Med ett nyskrivet manus, musik av Frida Green och Christoffer Zaar samt konstnärlig ledning av Hilda Ståhl,  Anna Ståhl och Hannes Nilsson blir detta en upplevelse utan dess like lämpad för alla i hela familjen, gammal som ung. Välbekant och nyskapande, som alltid på vår scen i Öja.

SPELPLATS: Sommarteaterns utomhusscen vid Åbergs Trädgård i Öja, Ystad.
SPELLÄNGD: Föreställningen är 2 timmar och 40 minuter inklusive paus på 20 minuter.
MAT & DRYCK: Vi har ett café på plats där vi säljer dryck, snacks, glass, kanelbullar, korv i bröd m.m. Det är fritt fram att ta med sig egen picknickkorg att avnjuta inför föreställningen på vårt grönområde eller i pausen.
MER INFO: Vill du veta mer, besök gärna vår hemsida www.sommarteaternystad.com

TILLGÄNGLIGHET
: På läktaren finns det två stycken rullstolsplatser. Vid bokning av rullstolsplatser, kontakta info@sommarteaternystad.com
All sång och tal är förstärkt med mikrofoner.
Föreställningen den 10 Juli är teckenspråksgestlatad.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla