bookmark 1 show style1 City date_range 7 November 2023

Nanne - Välkommen! Vad fan vill du?

Med humor och allvar berättar Nanne om sin uppväxt, och om hur våra hem och relationer präglar oss vidare i livet. Funkar en pedant tillsammans med en slarver? Hur formar men ett hem om ens partner har haft en helt annan uppväxt? Hur reagerar vi när någon man känner eller inte känner, dyker upp oannonserat och ringer på dörren. Ens hem ju ens borg, sägs det ju. Men framför allt, hur viktigt är alla saker i boendet, eller är det mer tryggheten i sig självt som är det viktiga? Tider har ju förändrats, även vad det gäller krav på boenden och middagar hemma hos någon är inte heller vad det var förr. Vilka anpassade t.ex hela menyn efter gästernas olika mat preferenser på 70-talet? Men också om hur mycket som kan dölja sig bakom de vackra fasaderna på hus och byggnader med dess lägenheter.

Nanne, som växte upp med tablett- och alkoholberoende vuxna, berättar utelämnande om sig själv, både som barn och vuxen. Från en många gånger tuff uppväxt, där hon som barn lärde sig att aldrig berätta om missbruket, sorgen och våldet i hemmet, till artistvärlden med röda mattan och champagne, men som i denna tuffa bransch även den blev fylld av nya svåra händelser.  Denna föreställning har också ett syfte om att belysa situationer för de barn som inte har trygga förutsättningar och de som rycks upp från sina hem och flyttas runt 10-tals gånger till olika hem och instanser.

Flera organisationer, som arbetar outtröttligt för att belysa och stärka barns och ungdomars rättigheter, kommer att finnas i lokalen för de som vill prata, fråga eller stötta dem i olika former efteråt.

Föreställningen görs i samarbete med stiftelsen Nanne Network, vars syfte är att belysa och stötta barn och ungdomar i utsatthet och förbättra förutsättningar för deras trygghet och psykiska hälsa.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla