bookmark 1 show style1 City date_range 17 November 2023

Luciana Souza, Vince Mendoza & Bohuslän Big Band

Prisade sångerskan Luciana Souza hyllar några av Brasiliens mest populära låtskrivare tillsammans med Vince Mendoza och Bohuslän Big Band. Souza smälter samman traditionell brasiliansk musik och amerikansk jazz och sätter sin djupt personliga och färgstarka prägel på sånger från sitt hemland. Brasilianska klassiker av låtskrivare som Antonio Carlos Jobim, Edu Lobo, Chico Buarque, Guinga, Djavan, Ivan Lins och Gilberto Gil framförs i Vince Mendozas storbandsarrangemang tillsammans med ett av Sveriges bästa storband, Bohuslän Big Band.

Tillsammans gör de Storytellers till ett musikaliskt fyrverkeri av färg och form. LUCIANA SOUZA är en av jazzens ledande tolkare. Hennes verk överskrider traditionella musikaliska gränser och korsar jazz, världsmusik och moderna tongångar. Hon har uppträtt och spelat in med bland andra Herbie Hancock, Paul Simon, James Taylor, Bobby McFerrin, Maria Schneider, Danilo Perez, Guillermo Klein, and John Patitucci. I över 20 år har hon släppt sex skivor som alla Grammy-nominerats och hyllats för sin mångsidighet.

VINCE MENDOZA har legat i jazz- och samtidsmusikscenernas framkant som kompositör, arrangör, dirigent och skivartist under de senaste 20 åren. Mendozas arrangemang hörs på många kritikerrosade projekt, inklusive album av Björk, Chaka Khan, Al Jarreau, Bobby McFerrin, Melody Gardot, Sting och Joni Mitchell. Han har vunnit sex Grammys och blivit nominerad tjugofem gånger. Med start 2022 är han Conductor-in-Residence, gästdirigent, hos Bohuslän Big Band. Storytellers görs som en del av hans residens.

BOHUSLÄN BIG BAND är ett professionellt storband med hemvist i Västra Götaland, som turnerar flitigt såväl i regionen som nationellt och internationellt. Bohuslän Big Band samarbetar regelbundet med namnkunniga nationella och internationella jazzmusiker, arrangörer och kompositörer så som Maria Schneider, Vince Mendoza, Joe Lovano, Danilo Peréz, Carla Bley, John Beasley, Nils Landgren och folkkära artister så som Jill Johnson, The Mamas, Samuel Ljungblahd och många fler.

 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00


Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla