bookmark 1 show style1 City date_range 10 February 2024

Liza Ferschtman

 


Fenomenet Liza Ferschtman är en av Europas mest framstående violinister och har framträtt med några av de största orkestrarna i världen. Hennes passion och bländande teknik har prisat henne och hon imponerar ständigt på musikkritiker världen över. Ferschtman är också känd för att ha beställt flertalet samtida verk av moderna tonsättare.

Nightmusic är skrivet av Mathilde Wantenaar – en ung och lovande nederländsk tonsättare – och är en unik och modern komposition, med stort emotionellt djup, som utforskar kraften i mörkret. Mieczysław Weinbergs Concertino för violin och stråkorkester är ett annat spännande verk att se fram emot. Weinberg var en polsk-sovjetisk tonsättare som var starkt influerad av Sjostakovitj och gjorde sig känd för att bl.a. skapa moderna klassiska kompositioner med emotionella undertoner. Raminta Šerkšnytės Winternacht för violin och stråkorkester tar oss med på en resa genom ett gnistrande vinterlandskap med kalla och nattliga toner. Šerkšnytė är en litauisk tonsättare ”med en speciell förmåga att skapa musik som förmedlar en känsla av mystik och förundran”. Till sist bjuder vi på giganten Pjotr Tjajkovskijs Souvenir de Florence – ett fantastiskt verk som ursprungligen skrevs för en stråkkvartett men sedan arrangerades för stråkorkester. Med sin livliga energi och starka känslomässiga laddning är detta verk en perfekt avslutning på en oförglömlig konsert i vilken Liza Ferschtman spelar och leder Dalasinfoniettans stråkar.

MEDVERKANDE

Liza Ferschtman – Violin & ledare 
Dalasinfoniettans stråksektion

REPERTOAR

Mathilde Wantenaar Nightmusic
Mieczysław Weinberg Concertino för violin och stråkorkester, op. 42 
Raminta Šerkšnytė Winternacht för violin och stråkorkester
Pjotr Tjajkovskij Souvenir de Florence, Op. 70

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla