bookmark 6 shows style1 City date_range 19 November 2023 - 25 November 2023

Inferno

Malmö Dockteater spelar på Ö2scenkonst Södermalm! 

 

 

I en hommage till Dante, Strindberg, Fellini och Minimello är Inferno en dockteaterföreställning om ett lågintensivt sammanbrott.

 

Enrico är en respekterad teaterregissör som nyligen fyllt 42. Han förväntas komma in med ett nytt manus men han har tappat inspirationen. Det som tidigare verkat självklart och meningsfullt känns plötsligt främmande. Inkvarterad på ett lägenhetshotell i Malmö försöker han fly från en själslig och konstnärlig kris, men mellan de obesvarade sms:en tränger sig en annan verklighet på. Och precis som i alla riktigt bra filmer är det osäkert om huvudpersonen lever eller är död, eller om allt bara är en dröm. 

 

 

Malmö Dockteater fortsätter att uppfinna sin egen dockteater för vuxna. I en lek med verkligheten och vardagen återskapar de bekanta miljöer och situationer - mataffärer, videomöten, tågresor, porrfilmer, sporthallar, hotellrum. Föreställningen är skapad med hjälp av en blandning av toarullsdockor, fotomontage, liveprojektioner och ljudläggning. Den är ett kollage av dikt och dokumentär, lågbudget och hi-tech, skämt och dödsångest, film och teater. Den är något som inte finns att se någon annanstans än hos Malmö Dockteater.

 

 

På scen: Erik Holmström, Henrik Svalander, Johanna Svensson 

Erik Holmström − manus, regi, scenografi

Henrik Svalander − skådespelare, dockmakeri, konstruktion

Johanna Svensson − ljusdesign, video, scenteknik, konstruktion

Sandra Haraldsen −  kostym- och maskdesign (dockor och medverkande), foto & bildkoncept

Christian Gabel −  musik

Sally Palmqvist Procopé − medregissör

Lisa Nilsson − kommunikation

Agnes Rosenberg − produktion 

 


"Erik Holmström har ett alldeles särskilt öra för intetsägande kommunikation och dess övertoner. Hur dialogen upprepar och stampar på stället, stannar i det outsagda och speglande, är både underhållande 2023 och i någon mening tragiskt.”

 

”Malmö Dockteater lyckas ännu en gång med konststycket att väcka en generisk och sammansatt känsla av detta att vara människa.”

 

– Barbro Westling, Aftonbladet 

 

 

”Briljant av Malmö dockteater”


”En känsla av igenkänning i det mest intima som förstärks hellre än förtas av karaktärernas flirtkuleskallar och stelt stirrande knappögon. Just eftersom de är dockor, kan de vara vem som helst av oss.”


– Boel Gerell, Sydsvenskan”Lysande!”


"Malmö dockteaters mest innovativa uppsättning hittills”


– Theresa Benér, SvD


 

 

 

Malmö Dockteater startades 2015 för att gå loss på konstformen dockteater. Våra föreställningar som uteslutande är för vuxna har varit diskbänksrealistiska, absurda, abstrakta, mystiska, dokumentära, helautomatiserade, underhållande, begripliga och obegripliga. Vi är fortfarande bara i början av vår resa, och vårt motto är att fortsätta gå vår egna väg och sprida vår helt unika dockteater över världen.

www.malmodockteater.com

 

 

Produktionen stöds av Region skåne, Malmö stad och Kulturrådet.

 

 

Föreställningen är ca 90 minuter lång och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.

Föreställningen är en del av Ö2scenkonst residensverksamhet. 

 

Ö2scenkonst stöds av Svante Bergströms Teaterstiftelse och Stockholms Stad.

 

 

Varmt välkomna!

www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla