bookmark 1 show style1 City date_range 20 October 2023

Dalaapan - Avesta 20okt

Efter en kritikerrosad och bejublad vårturné reser Isak Janssons vidare under hösten 2023 med sin föreställning DALAAPAN! En standupshow om en apa som rymde.  

 

För nästan 100 år sedan försvann en apa från en cirkus i byn Enviken utanför Falun. Jaktlaget skickades ut, skott avlossades, men vad hände sen? Den märkliga berättelsen väckte komikern Isak Janssons nyfikenhet. Vart tog apan vägen? Fanns det någon apa överhuvudtaget? 

 

När pandemin härjade och Sveriges invånare bakade surdegsbröd och bunkrade toapapper satt Isak på Kungliga Biblioteket och letade efter svaret på gåtan. Vad hände med apan? 

Resultatet blev föreställningen Dalaapan. En föreställning om att hitta hem via en märklig omväg som en bortsprungen markatta trampade upp. 

 

Dalaapan är en varm humorföreställning om att hitta kärleken till landsbygden och hembyn. Den handlar om dialekter, smeknamn, landsortsmentalitet, fördomar, Kalle Wahlström Zackari, mormor, jantelag och finska lejon. 

 

Isak Jansson utågs till Årets Manliga Komiker 2020 på Svenska Standupgalan. Han har även vunnit Årets Föreställning 2019 med sin föreställning Quick - En humorshow (tillsammans med Ola Aurell). Han har synts/hörts i bla Släng dig i Brunnen (SVT), Tankesmedjan (P3) och Confessions (Comedy Central). Han driver humor- och rollspelspodcasten Rollspelsklubben. 

 

Dalaapan är Isaks fjärde soloshow efter: Allt är floristernas fel (2014), Isak Jansson löser alla världens problem på 60 minuter (2016), Quick – en humorshow (2018).

 

Föreställningens längd: 90 minuter 

 

 

Sagt om showen: 

 

”Det här är en av de mest genomarbetade standups jag sett i hela mitt liv [] Han levererar skämten på ett väldigt varmt och klurigt sätt, han har en personlig stil och han behöver inte roasta nån, det finns ganska mycket värme och kärlek. ”

-       Caroline Hedman, P4 Dalarna

 

 En skön och avslappnad standup av och med Isak Jansson. Konsten att prata om en händelse som kanske har skett, om så för länge sedan, i nästan 2 timmar är en konst.” 

-       Pascen.se 

 

”Det är en välskriven och varierad monolog, full av tvära kast, infall och utvikningar”

-       Anders Gustafsson, Falukuriren

 

”bara att lyfta på hatten för Isak Janssons verbala cirkuskonster.”

-       Erik Wikström, Gävle Dagblad

 

 

Turnéplan hösten 2023:

 

20/9 – Kristianstad, Biljardkompaniet

22/9 – Dalby, Tingshuset

4/10 – Eskilstuna, Royal

5/10 – Stockholm, PIK Improkällare

6/10 – Falun, Kulturhuset tio14

11/10 – Växjö, Palladium

12/10 – Göteborg, Contrast Public House

13/10 - Västerås, Culturen 

20/10 – Avesta, Verket

21/10 – Stockholm, PIK Improkällare

22/10 – Stockholm, PIK Improkällare

10/11 – Sundsvall, Sveateatern

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla