bookmark 36 shows style1 City date_range 3 July 2023 - 19 August 2023

Som ni vill ha det - Shakespeare

SOM NI VILL HA DET – en romantisk komedi av William Shakespeare


Kärleksförvecklingar, förklädnader, en våldsam brottningsmatch, blixtförälskelser, svartsjuka gräl, dråpliga missförstånd, vidunderlig kärlekspoesi, vacker sång och musik: välkomna på äventyr i den djupa Ardennerskogen!


Rosalind och hennes bästa vän blir förvisade från staden och tvingas fly för sina liv ut i den djupa skogen. Där finns också Orlando, en ung man Rosalind förälskat sig i; en kärlekstörstande narr; en hurtig hertiginna och hennes brokiga följe på flykt efter en statskupp; kärlekskranka herdar och passionerade herdinnor. I en av Shakespeares mest älskade komedier är vägen till kärleken snubblig och krokig, och lika snårig som själva skogen.


SOM NI VILL HA DET (AS YOU LIKE IT i original) är en fartfylld, galen och rapp komedi om ett gäng stadsmänniskor som går lika vilse i kärleken som i den stora skogen, och de äventyr de trasslar in sig i bland herdinnor och hertiginnor. Den innehåller många av Shakespeares mest älskade och vackraste texter, och mycket nyskriven musik och sång komponerad av Jakob Norin. 

 

SOM NI VILL HA DET av William Shakespeare
På scen: Nora Ericsson, Stina Nordberg, Philip Oros, Rikard Ulvshammar, Louise Ryme, Isak Elwin, Lukas Feurst,
Vendela Helldorff, Nicklas Nordborg, Katja Wester och Elias Wahldén.
Översättning och bearbetning: Nina Pontén
Regi: Stefan Marling
Musik- och ljudkomposition: Jakob Norin
Scenografi och kostym: Marcus Olson
Ljusdesigner: Jan Pettersson
Skräddare: Hanna Westerling
Mask: Klara Jorméus

Rekvisitör:Jacqueline Iturralde Ulfsax
Teknisk samordnare och scenmästare: Joel Kant
Snickare: Hans Aldén

Växter: Ingemar Jakobsson
Producent: Christer Jois Johansson
Spelas 3 juli - 19 augusti
Starttid: 19.30
Föreställningens längd ca 2 timmar och 15 minuter.
Roma klosterruin ligger ca 1,8 mil från Visby på väg 143. Bussförbindelser kommer finnas med buss nr 11
som passar med föreställningens tider (buss till Visby efter föreställningen avgår från Roma 22.15)

 

PRAKTISK INFORMATION


Kom gärna till Romateatern i god tid. Strosa runt i den vackra miljön och njut av sommarkvällen. Besök även härliga Café Grönhagen före föreställning och njut av ett vällagat mål mat och ett riktigt gott glas vin! I pausen kan ni handla kaffe, mm.


OBS!

Nytt för i år! Början av pjäsen, ca 15 min lång, utspelar sig på gårdsplanen framför Kungsgårdens
huvudbyggnad (mellan Café Grönhagen och Glasbrukets butik). Efter den korta prologen kommer
skådespelarna lotsa er till era platser i gradängen.

 

Väder
Om prognosen är ihållande kraftigt regnväder kan föreställningen komma att ställas in. Romateatern försöker i möjligaste mån att genomföra alla föreställningar, men - vid större skurar kan föreställningen avbrytas en stund för att inom kort återupptas. Vid avbruten föreställning är ni välkomna att boka om till ny dag. Vid inställd föreställning kan ni boka om till ett nytt datum, alternativt få pengarna tillbaka. Observera att återbetalning måste göras inom en vecka från föreställningsdatumet.


Barn och spädbarn
Detta är en familjeföreställning som rekommenderas till alla mellan 6-99 år. Spädbarn får ej närvara i publiken.


Hundar och husdjur
Det är inte tillåtet att medföra hund eller annat husdjur till föreställningen.


Tillgänglighet
Vi har specifikt utrymme med särskilda platser längst fram vid scen för rullstolar. Ange vid bokning om du kommer med rullstol. Antalet platser där rullstol kan placeras är begränsat. Anpassad toalett finns. Om du ankommer med färdtjänst är det möjligt att köra ända fram till läktarens ingång. Vänligen kontakta oss innan du ankommer om du behöver assistans. Du får ta med dig en ledsagare som går in gratis på din biljett och sitter i anslutning till dig. 


Filtar och dynor

Romateatern spelar under bar himmel och den svenska sommarkvällen kan bli riktigt kylig. Vi rekommenderar därför att ni hyr filtar och dynor. Filtar 15 kr styck, dynor 10 kr styck. Betalning via Swish. Du kan också välja att ta med dig egna dynor och filtar. 


Mobiler

Stäng av ljud på telefonen under föreställningen. Stäng helst av telefonen helt, och låt kroppen vila från alla måsten. En liten teaterhemlighet…när någon i publiken tittar på en lysande skärm så syns det tydligt från både publik – och scenen. Fotografering med blixt under pågående föreställning är förbjudet. Vill du fota under pågående föreställning så gör det utan blixt, diskret och med hänsyn till andra åskådare. Tagga gärna Romateatern i bilderna så hjälper du oss nå ny publik. 

 

Middag

Ät teatermiddag med Gotländska smaker innan föreställningen på härliga Café Grönhagen. 

I pausen finns även kaffe, fika och godis att köpa i teaterbodarna.
Se meny och mer information här:
www.cafegronhagen.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla