bookmark 1 show style1 City date_range 22 July 2023

Alba August

När Alba August, på en direktsänd Grammsigala, sjöng hjärtat ur sig i sin gripande sång ’Isabelle’ stod det klart: En ny stjärna hade tänts på den svenska musikhimlen. Skådespelare eller inte, det känslostormande framträdandet rätade ut alla eventuella frågetecken och förvandlade dem till distinkta utropstecken.

 

Precis som förebilden Kate Bush tar August sitt avstamp i det dramatiska och oväntade. Över drivande trummor och stora synthmattor sjunger hon kraftfullt och ofiltrerat om ilska, kärlek och längtan efter ljuset på ett sätt som river alla försvar.

 

Det var med debutsingeln ’We’re Not Gonna Make It’ som Alba August introducerade sig för sin publik. Låten, som också var ledmotiv till Netflixserien ’The Rain, blev startpunkten för arbetet med debutalbumet ’Still I Hide’ (2022) som spelades in tillsammans med producenten Tobias Fröberg (Frida Hyvönen, Ane Brun, Astrid S m.fl.). Och vad kan gå fel med låtar som ’Lights’, ’Honey’, ’So Alive’ och ’Killing Time’? Albumet blev mycket riktigt mottaget med öppna armar av båda kritiker och lyssnare och blev dessutom dubbelt grammisnominerat och nominerat till P3 Guld.

 

Missa inte när Alba kommer och sprider stjärnglas på stationsplan i sommar!

 

 

PRAKTISK INFORMATION

 

Tider 

17:30 Lilla Björkö öppnar

19:00 Eventuellt förband

21:00 Huvudakten går på scenen

23:00 Bussarna går hem

00:00 Lilla Björkö stänger

 

Biljett

Du behöver inte skriva ut din biljett, men du behöver kunna visa upp den i en mobil med en så pass hel skärm att vi kan scanna in den.

 

Åldersgräns 

Barn och unga under 18 år är varmt välkomna i målsmans sällskap.Hos oss ska det vara enkelt att gå på konsert och alla är välkomna. Tänk gärna på att ta med hörselskydd för de minsta. 

 

Paraply

Är strängeligen förbjudet! …av den enkla anledningen att det skymmer sikten för dina konsertkompisar som hamnar bakom.

 

Cykelparkering

Det finns ett oändligt antal cykelpakeringsplatser så vi vill uppmuntra alla som kan att ta stålhingsten ut till oss.

 

Bilparkering

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser på Lilla Björkö. Självklart finns det parkeringsplatser för funktionshindrade i nära anslutning. Vi kan tipsa om att parkera på Björsäters IFs parkering som ligger 1 kilometer från Lilla Björkö. Ta på ett par sköna skor och njut av promenaden – det har ingen dött av! …eller boka till den kostnadsfria konsertbussen.

 

Mat

Vi serverar enkel mat tillagad från grunden med ärliga råvaror från våra grannar. I sommar kommer vi att servera en meny med festivalkänsla där olika leverantörer kommer att gästspela hos oss. I någon av våra barer köper du matbiljetter som du i lugn och ro, när du bli hungrig, byter in mot valfri mellanrätt i uteköket. Hur enkelt som helst – helt utan förbokning!

 

Specialkost

Det finns både vegetariskt och vegansk alternativ. Att lösa laktos- och glutenfri mat är heller inga bekymmer. Har du några andra allergier eller preferenser och känner dig osäker så får du gärna höra av dig till oss. Vi brukar kunna lösa det mesta.

 

Fullständiga rättigheter

Vi har en bar som serverar allt från lokalproducerad must till microbryggd öl och naturviner. Drycken är precis lika viktig som maten för oss vilket innebär att vi gärna samarbetar med nya bryggerier och mindre vinimportörer i vår närhet.

 

Konsertbussen

Som ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete vill vi göra det enkelt för er gäster att ta er ut till oss på ett hållbart sätt. Därför erbjuder vi kostnadsfri busstransport tur och retur med 4 olika busslinjer i Skaraborg. På samma sida som du bokar din konsertupplevelse på kan du boka din busstransport. Glöm inte att välja rätt hållplats som du vill åka från och till. Möjligheten att boka konsertbuss stänger tre dagar innan vald konsert.

 Ej utnyttjad bussbiljett kan komma att debiteras.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla