bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Guidad visning av utgrävningarna i Ljungaviken

Sölvesborgs kommun och Blekinge museum med samarbetspartners bjuder in till guidade visningar av säsongens stora arkeologiska undersökning i Ljungaviken. Lagren som tas fram vittnar om aktiviteter i landskapet för 8400 år sedan.

 

Den nya bebyggelsen i Ljungaviken öster om Sölvesborgsviken har resulterat i flera arkeologiska undersökningar från 2004 och framåt. Under 2020 genomförs utgrävningar av ett stort område nära strandkanten. Här hittar vi ovanligt välbevarade lämningar från människor som levde på platsen under jägarstenåldern.


Vad vet vi om människorna som för många tusen år sedan valde att slå sig ned på samma ställe som vi idag bygger våra egna bostäder på?  Under guidningen kommer du nära fyndplatserna och får veta mer om det arkeologiska arbetet och vad som hittats på platsen.

 

Ingen avgift. Förbokning krävs. 

 

Samling sker vid brofästet på Ljungavikssidan


Covid-19
För att förhindra smittspridning och säkerställa rekommenderat avstånd mellan deltagare begränsar vi antalet till 30 personer per guidad tur. Förbokning krävs.

 

Ta på dig grova skor till visningen.

Guidningen sker på delvis smala stigar och i uppgrävd terräng, tillgängligheten är därför begränsad.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information