bookmark 1 show style1 City date_range 1 April 2023

Nisse Landgren & Oskarshamn Big Band

Det finns en synonym till orden mångfald, nyfikenhet och iver: Nisse Landgren. ”Mr. Red Horn” byter briljant från ett perspektiv till ett annat. När vi ser honom med sin ”Funk Unit” visar han sig med ett distinkt och ett obevekligt groove och agerar jazzens actionhjälte. Sen finns också en mild melankolisk, högsentimental Landgren där trombonen med ojämförlig mjukhet och hans vackra, sköra röst berör hjärtat och själen.

 

Han har spelat över hela världen med de flesta man kan spela med. Och Oskarshamns storband tillhör dom han återvänder till! Han har blivit utnämnd till världens bästa trombonist och har alltid spännande projekt på gång. Alltifrån Funk for life med barn och unga i Kenya till att han nu blivit konstnärlig ledare för Jazzradion i P2. Det är en stor ära att denna världsartist kommer till oss för både en konsert samt en workshop där han inspirerar våra barn och unga i länet.

 

Oskarshamn Big Band är ett klassigt storband med säte i Oskarshamn men med medlemmar från en stor del av länet. Många är ungdomarna som börjat i bandet och med den basen tagit sig vidare i jazzlivet både nationellt och internationellt. Oskarshamn Big Band är med sina 52 år ett av Sveriges äldsta storband och har spelat med en mångfald av artister genom åren, såsom Svante Thuresson, Roger Pontare, Viktoria Tolstoy, Claes Janson, Peter Asplund,  Vivian Buczek och sist men inte minst Nisse Landgren som är en kär bekantskap som återkommit många gånger och så även denna kväll!

 

Fotograf: Steven Haberland

 

För hela festivalprogrammet och övrig information se:

https://lansmusiken.se/festival-blue-coast/

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla