bookmark 1 show style1 City date_range 25 March 2023

SNÖ

Familjeföreställning från 4 år. Dockteatern Tittut ger SNÖ. Genom dans och dockor gestaltas livet i den samiska fjällvärlden. Snön knarrar och gnisslar. Isen spricker.

Vi får vi följa en renkalv som kommer bort från sin hjord. Rädd och vilse möter den några av alla de djur som håller till i fjällvärlden. De snabba hararna och rytmiska lämlarna förstärks med ljudeffekter och musik som för berättelsen framåt. Renkalven möter allt med stor nyfikenhet tills björnen kommer, stor och obeveklig men kanske något sömnig efter att ha legat i sitt ide. När vinter blir till vår och isen spricker fångas den lilla kalven till slut in och blir återförenad med sin hjord, nu med en öronmärkning som matchar de andras. 

Föreställningen har tagits fram i samarbete med Dans i Nord och är utvald till Barn och ungdomsbiennalen BIBU 2022 och till att genom Swedstage representera svensk scenkonst för barn 2023.

Arrangör: Älmhults kommun i samarbete med ABF

Foto: Jonas Jörneberg

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla