bookmark 1 show style1 City date_range 9 February 2023

Kulturlunch: BGKO - Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Välkommen till Messingens kulturlunch! I priset ingår en kulturupplevelse och en lunchwrap.

 

● Dörrarna öppnas cirka kl. 11.45

● Föreställningsstart: kl. 12.00

● Längd: cirka 1 timme

 

BGKO - Barcelona Gipsy balKan Orchestra är en internationell ensemble från Barcelona som gör genuina omtolkningar av traditionell musik från Balkan, Mellanöstern och södra Europa.

 

Den sicilianska sångerskan Margherita Abita förde med sig nya smaker, ny energi och en ny kärna till Barcelona Gipsy balKan Orchestra när hon anslöt i november 2019. Efter tio år i branschen och med sex studioalbum i ryggen dundrade de in i 2022 med ny entusiasm. Barcelona Gipsy balKan Orchestra har turnerat i över 40 länder och har en lojal fanskara på YouTube med nästan 150 000 följare.

 

Med albumet ”Nova Era” bekräftade de sin ställning som ett av de mest hyllade banden inom traditionell musik, med stor respekt för sina förfäder men samtidigt närvarande i nuet.

 

I deras senaste singel hör vi en personlig touch med toner från Balkan, mellanöstern och medelhavets kuster. Ett unikt sound skapat av bandets olika medlemmar. Utifrån bandets olika nationaliteter, med musiker från Spanien, Italien, Frankrike, Serbien, Grekland och Ukraina skapas magi där varje instrument har sin plats.

 

Medlemmar:

Margherita Abita (sång)

lvan Kovačević (kontrabas)

Stelios Togias (slagverk)

Julien Chanal (gitarr)

Daniel Carbonell (klarinett)

Pere Nolasc Turu (fiol)

Fernando Salinas (dragspel)

 

Foto: Jordi Oliver

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information