bookmark 1 show style1 City date_range 16 April 2023

ERICSONG VoNo Dir Lone Larsen, Adolf Fredriks Flickkör Dir Fredrik Winberg, Cello Mattias Rodrick

ERICSONG 16/4 kl 19.00

VoNo Dir. Lone Larsen, Adolf Fredriks Flickkör Dir. Fredrik Winberg

Mattias Rodrick cello.

Uruppförande av VoNo: Marie Samuelsson En ängel skjuter ifrån Poeten Mimmi Palm har skrivit två texter som sedan tonsatts för röster och solocello av Marie Samuelsson.

Ann-Sofi Söderqvists körverk Crossroads beställdes av VoNo till föreställningen I Am Like Many. Adolf Fredriks Flickkör möter VoNo i en improvisation och uruppför ”Fläta mitt hår mamma” av Anna Cederberg.

 

Vokalensemblen VoNo:s föreställningar har humanistiska frågor och hållbarhet i fokus.
Kärnan i En ängel skjuter ifrån är saknad: en personlig men allomfattande känsla som vi alla,
på olika sätt och i olika hög grad, bär på eller har burit på. Poeten Mimmi Palm har skrivit två texter som sedan tonsatts för röster och cellisten Mattias Rodrick av Marie Samuelsson.
Musiken har vuxit fram parallellt med djupa samtal med VoNo:s dirigent och konstnärlige ledare Lone Larsen, samt ett utforskande av vad begreppet saknad innebär för ensemblens medlemmar. Musiken rör sig likaså via ett improviserat, ordlöst sökande fram till genomkomponerade, textsatta delar. Mimmi Palm beskriver temat så här: ”En människaförsvinner – flyter bort. Efter sig lämnar hen ett silverblänk, vita flingor i en ögonfrans, en spegling i näckrosbladen – till tröst för den som blivit kvar med saknaden.”
Ann-Sofi Söderqvists körverk Crossroads beställdes av VoNo till föreställningen I Am Like Many, en skildring av både de vackraste och grymmaste sidorna hos människan: ”En föreställning om flockmentalitet, motstånd och förbjuden kärlek. Ur en grå massa träder en
regnbåge fram. Någon drömmer om att få tillhöra gruppen, en annan längtar bort. Några
smälter in där andra sticker ut.” Föreställningen bestod av olika musikstycken, med
Crossroads som kärna. Malin Hülphers text ställer mänskligheten mot väggen med frågor
som ”Vem vill du vara?”, ”Har broderskap ett pris?” och ”Vad tar du med dig till vägskälet?”.

 

Adolf Fredriks Flickkör  med dirigenten Fredrik Winberg möter VoNo i en improvisation och uruppför ”Fläta mitt hår mamma” av Anna Cederberg.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla