bookmark 1 show style1 City date_range 17 April 2023

Reading Ö2/UNG: Top players av Hedvig Almquist

Syskonen Edith och Axel befinner sig i slutet av tonåren och allting tycks falla isär. Axels spelmissbruk går överstyr och förpestar familjens tillvaro, och Ediths balettdrömmar börjar förefalla naiva när pressen blir för hög och kroppen protesterar. Det är en poetisk resa ner i tonårens vilsenhet och jakt på en högre mening. En skyddslös tillvaro där destruktiviteten tagit över. Edith och Axel försöker blint orientera sig i en verklighet de helst vill slippa undan. Och mitt i allt förväntas de växa upp till ansvarsfulla personer. Men hur blir man vuxen när allt är kaos och världen är ur led? Och hur ska man våga drömma om en framtid när drömmarna blir ens undergång?


Hedvig Almquist har en bakgrund i klassisk och modern dans och opera. De senaste åren har hon fokuserat på att skriva dramatik och gått Biskops Arnös dramatiklinje. Förra våren satte hon och fyra andra dramatiker upp varsin kortpjäs på Strindbergs Intima Teater. Denna vår är hon aktuell med pjäsen Top Players som ges ut på Thot förlag.


 

Moderator: Ester HolménLäsningen är ca 1 timme lång och genomförs på Ö2scenkonst Kungsholmen på Bergsgatan 11. Läsningen följs av ett kort samtal. Fika ingår i biljettpriset. Ö2scenkonst stöds av Stockholms stad.

 

 

Vamt välkomna!

www.o2scenkonst.se


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla