bookmark 1 show style1 City date_range 22 July 2023

Geokids Tykarpsgrottan 22/7

Välkomna till Geokids, en spännande aktivitet där vi upptäcker geologi och naturen på ett roligt och lärorikt sätt! Tillsammans med geohjälten Geo får vi genom äventyr och uppdrag lära oss mer om jordens dramatiska geologi och de georesurser som finns omkring oss. Om vi förstår hur användandet av jordens georesurser påverkar oss och vår framtid kan vi, precis som Geo, bli riktiga geohjältar!

 

I Tykarpsgrottan lär vi oss mer om det djur – och växtrika hav om täckte området för 80 miljoner år sedan. Här levde havsdrakar, svanödlor, bläckfiskar och hajar tillsammans med snäckor, musslor och fantastiska växter! Vi lär oss mer om hur havet med dess djur och växter förvandlades till ett kalkberg, hur människor genom tiderna använt kalkstenen och varför den är så speciell för området kring Tykarp, Ignaberga och Vinslöv. Nere i gruvan kikar vi närmare på de fossiler som finns bevarade i kalkberget och försöker lista ut vad de kan berätta om livet i havet för flera miljoner år sedan! Vi avslutar vårt äventyr med utdelning av en spännande bok till alla barn, givetvis handlar den om geologi!

 

BOKNINGSINFORMATION

Aktiviteten är förlagd ovan och under jord.

Aktiviteten är anpassad för barn i åldrarna 7 – 12 år.

Antalet besökare till visningar och aktiviteter är begränsade, endast förbokning.

Boka din biljett senast 1 timme före önskad visning eller aktivitet för att säkra din plats.

Biljetter löses för samtliga deltagare, barn och vuxna.

 

I gruvan är det kallt, +8 grader. Varma oömma kläder och skor rekommenderas.

Gruvan kan endast besökas i samband med visningar och aktiviteter.

Det finns ingen möjlighet att medföra barnvagnar, rullatorer eller rullstolar ner i gruvan.

Hundar får ej vistas i gruvan eller inomhus.

Mer information påwww.tykarpsgrottan.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla