bookmark 1 show style1 City date_range 3 March 2023

Ett oskrivet blad

Ännu ett vittfamnade program från Musica Vitae, denna gång i sällskap av konstnärlige ledaren och violinisten Benjamin Schmid ,pianisten Christian Ihle Hadland och Daniel Eklund på viola.

  Efter en konsert i London skrev ”The Independent” om aftonens pianist: ”Ingen annan spelar med en sådan kombination av poesi och kraft.” Här får vi avnjuta Hadlands virtuositet i Mozarts Pianokonsert nr 12 från 1782, en av de första pianokonserterna tonsättaren skrev som nyinflyttad i Wien. Kvällens två solister strålar sedan samman i musik av Amanda Maier Röntgen, svensk violinist och tonsättare som under andra halvan av 1800-talet rönte stor uppskattning på kontinenten, och vars musik ”återupptäcktes” för några decennier sedan.

  Konserten har fått sitt namn av det sista verket, Arvo Pärts fascinerande Tabula Rasa, inspirerat av gregoriansk sång och musik från renässansen.

 

Välkommen till vårt café Nyfiket!

Nyfiket har öppet en timme innan konsertstart och i paus vid de allra flesta evenemang. Där kan du välja mellan dryck och tilltugg från lokala småländska producenter. I paus serveras även öl och vin. Förboka gärna i caféet före konsert.

 Tillgänglighet

Entrén till konsertsalen ligger i markplan. Rullstolsanpassad toalett finns. Ledsagare följer med gratis. Konsertsalen är utrustad med hörslinga. 

 Se hemsidan www.nygatan6.se för aktuell info.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information