bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Kolonien ”Till skogen”

I över ett decennium har Kolonien varit en självklar del av den nordiska folkmusikscenen. Med sin karaktäristiska stämsång och mångfald av musikaliska influenser har de utmanat bilden av samtida folkmusik och skapat sin egen kreativa koloni; en blandning av akustisk roots-musik och hoppfull sing-along-pop som för samman flera världar.

Koloniens debutalbum ”Clockwise” släpptes 2012 och bandet tilldelades ”Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan. Med andra skivan ”Drömmarnas Land” (2015) växte intresset internationellt och Kolonien turnerar nu årligen i Nordamerika och Europa.

I april 2022 släpptes den efterlängtade tredje skivan Till Skogen” på välrenommerade amerikanska bolaget Cumbancha och har hyllats både i Sverige och internationellt.

Kolonien består av bröderna Erik och Arvid Rask, deras kusin Anna Möller och deras barndomsgranne, Mischa Grind.


Välkommen till vårt café Nyfiket!

Nyfiket har öppet en timme innan konsertstart och i paus vid de allra flesta evenemang. Där kan du välja mellan dryck och tilltugg från lokala småländska producenter. I paus serveras även öl och vin. Förboka gärna i caféet före konsert.

 

Tillgänglighet

Entrén till konsertsalen ligger i markplan. Rullstolsanpassad toalett finns. Ledsagare följer med gratis. Konsertsalen är utrustad med hörslinga. 

 

Se hemsidan www.nygatan6.se och sociala medier för aktuell info.


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla