bookmark 3 shows style3 cities date_range 11 February 2023 - 14 February 2023

The French Touch

Pierre Fouchenneret violin, ledare & solist

Théo Fouchenneret piano, solist

Camerata Nordica


MENDELSSOHN Double concerto för piano, violin och stråkar i d-moll, MWV O4

BRUCKNER Stråkvintett WAB 112 I F dur för stråkorkester


Bröderna Pierre och Théo Fouchenneret behöver ingen närmare presentation i många länder, där de är väl kända. Båda har vunnit flera internationella tävlingar, t ex i Genève, Lyon, Bordeau, för att bara nämna några. De arbetar också intensivt med diskografi och har en omfattande samling som fått många utmärkelser.


Vid detta sitt första framträdande i Sverige kommer de att uppföra Mendelssohns dubbelkonsert för violin, piano och stråkorkester, mindre vanlig än hans båda violinkonserter men dock ett mycket vackert stycke.

Pierre kommer sedan att leda Camerata i ett arrangemang för stråkorkester av Bruckners violakvintett. Detta Bruckners enda större kammarmusikstycke är såväl symfoniskt som distinkt instrumentellt. Det ses av många som ”ett av de mest idiosynkratiska men djupaste kammarmusikverken sedan Beethoven”.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information