bookmark 1 show style1 City date_range 29 October 2022

Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Ebba Forsberg är en av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt låttexterna. Hon har under sin karriär gett ut flera kritikerrosade album från debuten "Been There" 1996 med eget material, som gavs ut av Madonnas "creddiga" skivbolag Maverick, följt av ytterligare sju album varav tre med personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Walts. Den senaste plattan "Med kropp och själ" kom 2019. Ebba debuterade som skådespelare 2001 i TV-serien Anderssons Älskarinna, regisserad av Björn Runge, där hon spelade titelrollen och 2003 medverkade hon i miniserien Talismanen. 

 

Ebba Forsberg har turnerat med bl a Mikael Wiehe, Eldkvarn, Ulf Lundell och Thåström. 

Ångmaskinen består av fem musiker som genom åren spelat med flera av våra folkkära artister såsom Jack Vreeswijk, Staffan Hellstrand, Robert Broberg, Pugh Rogefeldt för att nämna några. Det har varit medverkan på plattor, turnéer, radio/TV samt shower på Berns, Hamburger Börs och Berwaldhallen. 

I slutet av förra året gjorde man en mycket uppskattad månadslång turné runt om i Sverige. 

 

Konserten kommer att innehålla dels eget material men även Ebbas mycket personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard cohen och Tom Walts. 

 

"Som hon däckar mig. 

Ebba Forsberg dramatiserar, deklamerar och sjunger. 

Betonar ord och rytm så annorlunda och eget."

/Bengt Eriksson, Ystads Allehanda

 

"Men vilken röst hon har. Fantastisk!

En röst som fyller konserthuset. Det är finstämt och otroligt vackert."

/Marie Magnusson, Smålandsposten

 

"Ångmaskinen är i sanning en musikalisk maskin som utan avbrott och till synes lekande lätt ångar genom genreväxlingarna."

/Marina Johansson, Säffle tidning

 

Längd: ca 90 min, ej paus.

För bokning av rullstolsplatser vänligen kontakta biljettkassan i Hässleholm Kulturhus på tel 0451-26 66 70.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information