bookmark 1 show style1 City date_range 22 October 2022

tAKiDA - Hammer Bell Tour 2022

tAKiDA åker på stor arenaturné i höst - skapar helkvällar för alla rockälskare och tar med sig Royal Republic, Hardcore Superstar och Nicke Borg! 


Den 22 Oktober når Hammer Bell Tour 2022 Kalmar och nya Hatstore Arena vilket blir en efterlängtad premiärkonsert i Kalmars nya arena för inomhusevenemang.

I våras släppte Takida sitt åttonde fullängdsalbum och kan idag stolt kalla sig för ett av landets absolut främsta rockband med över 20 år på scenerna. Nu avslöjar bandet att det blir en stor arenaturné i oktober.

Takida kommer förvandla sex arenor i Sverige till stora rockpartyn för landets alla rockälskare där festen börjar tidigt och slutar
sent. Till sin hjälp för att skapa helkvällar tar de med sig supportakterna Hardcore Superstar och Royal Republic samt Nicke Borg (Backyard Babies) som exklusiv party starter.

- "Det känns svinkul att vi lyckats få med oss Hardcore Superstar och Royal Republic på arenasvängen i oktober, meddelar Takida. Två riktigt bra band som alltid levererar. Det kommer att bli ett sjukt röj, avslutar bandet!"

"Det känns verkligen hur kul som helst att få arrangera en såhär tung minifestival som första evenemang i nya Hatstore Arena", säger Sara Kroon på Paraply. "En svårslagen lineup med Takida i täten som vi hoppas ska locka besökare från hela regionen och sätta Kalmar i gungning", avslutar Sara.

tAKiDA
Takida bildades 1999 och med debutalbumet "Make You Breathe" (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor. Bandet firade sitt 20-års jubileum med en stor turné i Sverige, Norge, Finland och Danmark 2019/2020 och en Grammisnominering för "Årets Rock". 

Royal Republic

Rockbandet Royal Republic bildades i Malmö 2007 och visste redan efter sitt första gig tillsammans att detta var början på något stort. Från debutalbumet som släpptes år 2010 har bandet växt och brutit både svensk och internationell mark. Numera kan de titulera sig som ett av Sveriges främsta rockband och musikexporter. Med energiska låtar, vassa kostymer och starka personligheter är det inte konstigt att de fått ett så starkt fäste på den svenska musikscenen.

Hardcore Superstar
Fyrmannabandet från Göteborg föddes 1997 och var modiga nog att slå ihop två stilar som som tidigare hatade varandra: Thrash metal och Sleaze-rock. Resultatet blev stilbildande hård, aggressiv rock blandat med det catchiga, melodiska och dekadenta. Elva album senare och med turnéer över hela världen tillhör Hardcore Superstar eliten och fortsätter framåt utan att dra ner tempot det minsta.

Nicke Borg

Nicke Borg har i över 30 år turnerat världen runt med sitt band Backyard Babies. Som programledare för radiostationen Rockklassiker är Nicke van att underhålla i ett annat format och vi kan räkna med en härlig blandning av historier och anekdoter från rockvärlden samt mycket mer när Nicke agerar "Party Starter" under Hammer Bell Tour. 

 

Åldersgräns:
18-årsgräns på ståplats parkett
13-årsgräns på balkong/läktare

Rullstolsbiljett:
Boka sektion "C HKP". I varje rullstolsbiljett ingår en ledsagare som går in gratis.

Spelschema:
Spelschemat för kvällen släpps närmare inpå evenemanget. Entrén öppnar 17:00.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information