bookmark 1 show style1 City date_range 24 August 2022

Parkvandringar

Vill du veta mer om Kalmars vackra träd, Stadsparken, Kalmar Rosenträdgård eller någon annan av Kvarnholmens parker? Vid några tillfällen i sommar kan du följa med på en vandring genom stadens grönskande oaser tillsammans med Kalmars stadsträdgårdsmästare eller en av kommunens landskapsarkitekter. Välj bland fyra olika vandringar som alla kombinerar vackra miljöer med spännande fakta. Läs mer om vandringarna nedan för att hitta en tur som passar just dig!  

 

Vandringarna börjar kl 18 och pågår i cirka 1,5 timme. Det är gratis att följa med, men biljett behövs. Biljetter bokas online eller genom Kalmar Turistcenter. Turerna är begränsade till 30 deltagare. 

 

STADSPARKEN              

En promenad i Stadsparken med landskapsarkitekten Emma Andersson som berättar om parken och hur den är gestaltad utifrån trädgårdskonsten i 1800-talets Europa. Längs vägen kan du njuta av den växtrikedom som parken har att erbjuda.


Datum: 16 maj och 27 juni

Samlingsplats: Stadsparken, vid entrén till Kalmar konstmuseum.

 

TRÄDVANDRING

En vandring med landskapsarkitekten Anders Linder som leder dig från Kvarnholmen till Gamla stan med fokus på stadens träd. Under turen får du höra Anders berätta om både inhemska och exotiska trädslag. Vet du vilket som är Kalmars vanligaste stadsträd?

 

Datum: 1 juni och 9 juni 

Samlingsplats: Larmtorget, vid Vasabrunnen

 

KALMAR ROSENTRÄDGÅRD

En promenad i Skansparken där du hittar Kalmars nyanlagda rosenträdgård. Med på promenaden är landskapsarkiteten Emma Andersson som berättar om parken och om de 50-tal rossorter som är planterade där. Förhoppningsvis står parkens alldeles egna ros ´Royal Estelle´ i full blom!

 

Datum: 5 juli och 7 juli 

Samlingsplats: Entrén till Krusenstiernska gården

 

KVARNHOLMENS PARKER

Stadsträdgårdsmästaren Björn Strimfors tar med dig på en promenad genom centrala Kalmars små parker och tar ett avstamp i vår stads historia. Under vandringen får du uppleva parkerna med både historiska och gröna ögon.

 

Datum: 10 augusti och 24 augusti

Samlingsplats: Kattrumpans badplats

 

KONTAKT

 

Telefon: 0480-41 77 00

Mejl: info@kalmar.com

Besöksadress: Ölandskajen 9, Kalmar

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information