bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Kalmar I Distant Light

Kerson Leong ledare och solist


NIELSEN Underlige Aftenlufte arr. för stråkorkester
VASKS Distant Light concerto för violin och stråkorkester
VAUGHAN WILLIAMS The Lark Ascending för violin och stråkorkester
GRIEG Holberg Suite op. 40 för stråkorkester 


Den kanadensiske violinisten Kerson Leong bjuds nu för första gången in som ledare för och solist med Camerata Nordica. Om honom har det skrivits att han ”besitter ett naturligt ledarskap med en glödande karisma, en blandning av spontanitet och teknisk finess, elegans, fantasi och intensitet som känns igen redan från de första tonerna.”


En lysande karriär har redan gett honom möjlighet att framträda med de finaste orkestrarna på de största scenerna och det är en glädje för oss att hälsa honom välkommen till sitt första Sverigebesök. Kerson är också välkänd inom musikervärlden för sin youtube-serie ”Art of Etude”, en serie pedagogiska videos där han på ett briljant sätt förklarar många av fiolspelandets tekniska svårigheter.


Programmet är uppbyggt kring Petris Vasks violinkonsert ”Distant Light” (Tala gaisma) för violin och stråkar som sedan det komponerades för två decennier sedan har blivit en modern klassiker. Kompositören har beskrivit det som ”en sång sprungen ur tystnad och som sedan åter flyter in i tystnaden, full av idealism och kärlek, stundom melankolisk, stundom dramatisk”.

Resten av programmet består av V. Williams ”The Lark Ascending” för violin och stråkar samt några kortare stycken för stråkorkester där Kerson leder från konsertmästarplats.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information