bookmark 3 shows style1 City date_range 5 November 2021 - 6 November 2021

Hjälten på den gröna ön

Irländska aftnar på TeaterVallen i samband med Hjälten på den gröna ön! Boka: Tel: 0480-18 650 Mail: bokning@teatervallen.se

 

Hjälten på den gröna ön

I tron att ha slagit ihjäl sin far efter ett bråk, har Christy nu varit på flykt och söker skydd på värdshuset i den lilla landsbyn i Mayo i nordvästra Irland. Byborna i Mayo blir genast hänförda av denna spännande, farliga man och hans beryktade fadersmord. Uppeldat av deras beundran blir Christys skryt bara värre och värre.


Christy blir kär i värdshusvärdens dotter Pegeen, som egentligen har planerat att gifta sig med byns rikaste man, den mesige Shawn Keogh. Pegeen vill nu hellre ha den spännande främlingen Christy, och det är hon inte ensam om. Den bittra änkan fru Quin tänker nämligen också försöka vinna ynglingens gunst, då hon ser en fadersmördare som sin perfekta make. 

Triangeldramat om Christy börjar, men då knackar det på dörren till värdshuset...

 

Södra Öland och Kalmars Musikteaters vuxenensemble presenterar denna humoristiska och absurda irländska skröna som har fyllts med underbar irländsk musik. På scenen medverkar musikerna Jörgen Astner och Jonas Åkerlund live.

 

Varmt välkomna!

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information