bookmark 2 shows style1 City date_range 6 May 2022 - 7 May 2022

BAGGETOFTA

Baggetofta är en föreställning om Uddevalla. Med musik, humor och starka känslor berättar vi om staden, spännande händelser och dess unika människor.


Vi utgår ifrån underbara Gustafsberg (som hette Baggetofta förr) som är en av Uddevallas stoltaste platser och rör oss allt ifrån tidigt 1700-tal till 1900-talets Uddevalla. Baggetofta har premiär den 23 april 2021 på anrika Gustafsbergs badrestaurang där det bjuds på en helkväll med mat, alla berättelser och originalmusik specialskriven för denna föreställning. En och annan historisk karaktär kommer också att dyka upp på scenen.


Marcel som är en av de lokala artisterna som är med säger:
Vi har långsamt men säkert arbetat med att hitta historier, skrivit texter, göra musik och skriva manus. Uddevalla är en fantastisk stad och vi vill på ett underhållande sätt berätta om de fantastiska människorna som genom tiden påverkat Uddevalla och de händelser som satt stora avtryck, och gör det än idag.”

 

Uddevalla genom tiderna

 

Uddevalla har funnits i över 500 år. Genom åren har staden fått uppleva krig, bränder, svält, barnamord och andra hemskheter men också kämpaglöd, frihetsrörelser, storhetstider och en stolthet att kalla sig Uddevallabo. Staden har på något sätt alltid kommit igen, trots att den drabbats av många prövningar. Det finns så mycket att berätta.

 

Fantastiska karaktärer

 

Uddevalla har begåvats med många färgstarka människor. Anton Niklas Sundberg är bara ett exempel. Hans gärningar i Sverige är stora och hans personlighet beryktad. Ture Malmgren var ytterliggare en stor större karaktär med projekt som är smått otroliga, men med ett gott hjärta. Som när han och hans fru Hilda lät Zack bo i borgen. Men vem var egentligen Zack? Denna underliga kvinna som kom till Uddevalla för att stadens klimat tillåt människor som stack ut. I det kvinnliga konstnärskollektivet fanns en rad fantastiska kvinnor som förtjänar lyftas. Elise Malmgren, Maria Lundbäck och Hildur Andersson inte minst Tekla Nyberg, denna spännande äventyrskan som åkte runt hela världen trots att kvinnor inte fick det. Men hon löste det på sitt sätt...

Mat


I priset ingår en två-rätters. Dryck köpes på plats.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information